Circuit Malawi/Mozambic – 25.11 – 07.12.2024

0 (0 recenzii)
Malawi
From: 3880 EUR
0
(0 review)
Rezervă acum
Durată

13 zile, 12 nopți

Tip excursie

Circuit

Mărime grup

15 persoane

Limbi vorbite

Engleză, Română

Descrierea excursiei

When in Malawi..:

🦛Experimentăm incredibila  diversitate a florei și a faunei sălbatice, de la comunități de hipopotami, la turme de elefanți, feline uriașe și sutele de specii fabuloase de păsări, de pești și de orhidee, în rezervațiile naturale ale țării (Malawi, Majete, Liwonde). 

🛶Facem plimbări cu caiacul, snorkeling în apele dulci sau ne relaxăm pe plajele aurii din parcul național găzduit de uriașul lac Malawi.

🏝️Descoperim istoria colonială în insula Likoma din lacul Malawi.

When in Mozambic…:

🏝️Ne bucurăm din plin de un adevărat rai acvatic: plaje paradisiace, ape turcoaz translucide, o lume subacvatică uimitoare, reefuri pline de viață.

🦈Safari acvatic! Avem șansa să înotam alături de pisici de mare, rechini balenă și delfini, în arhipelagul Bazaruto, de-a lungul coastei, la Vilanculos sau pe plaja Tofo.

🐘Wildlife safari: în căutarea animalelor sălbatice din superbul parc natural Gorongosa.

Noiembrie vine cu o nouă provocare pentru toți nomad-zii. Haideți să mergem împreună în descoperirea a două țări africane deloc bătute de bocancii turiștilor. Două spații care, deși sunt contrastante, pot fi definite drept pietre prețioase bine ascunse în jurnalele călătorilor împătimiți. Două destinații care uimesc și cuceresc prin biodiversitate, varietatea peisajelor și oamenii extrem de calzi și prietenoși. Dacă Malawi, țară fără ieșire la mare,  este cunoscută, de exemplu, pentru uriașul lac Malawi, pentru bogăția faunei, oentru cele peste 400 de specii de orhidee, dar și pentru denumirea sa poetică – Inima Plină de Căldură a Africii -, Mozambic, în schimb, e renumită mai ales pentru luxurianta sa coastă către Canalul Mozambic, care răsfață cu un paradis acvatic orice iubitor de mare și de aventură. Ce spui? Accepți invitația noastră de a fi nomad printre nomazi, într-o călătorie memorabilă prin Malawi și Mozambic?

 

Pret – 3880 euro/pers

Condiții de plată: 

pentru rezervare se achită un avans de 970 euro/persoană

  • până la 01 august se achită 970 euro/persoană
  • până la 15 septembrie se achită 970 euro/persoană. 
  • până la 01 noiembrie se achită 970 euro/persoană.

Include / Nu include

  • ✈️ Biletele de avion internaționale
  • 🧳 Bagaj de mâna și de cală
  • ✈️ Taxe de aeroport
  • 🚐 Transport pe toată durata in Malawi si Mozambique
  • 🛌 12 nopți de cazare conform program
  • 🍽️ Mesele conform program
  • 🎟️ Intrările in parcurile nationale
  • 🧑 Ghid local vorbitor de limba engleza
  • 🧑 Însoțitor de grup din Romania
  • 💶 Taxa de viza Malawi - 50 dolari
  • 💶 Taxa de viza Mozambique – 85 dolari
  • 🍽️ Mese care nu sunt trecute la incluse
  • 🧾 Asigurarea medicală si storno
  • 💶 Tips pentru ghizii locali
  • 💶 Alte cheltuieli personale
  • 🛌 Supliment camera single – 450 euro

Program

Ne întâlnim pe Aeroportul Internațional Henri Coandă și facem formalitățile de îmbarcare. Toți nomad-zii prezenți? Începem aventura noastră africană.

Ziua 2 (26.11.2024): Lilongwe – Senga Bey

Bun venit în Malawi! 

Ne recuperăm bagajele și cu viza în pașaport , vom fi întâmpinați de ghidul nostru local, alături de care vom începe aventura în Malawi și Mozambique. 

Primul pas: transferul din Lilongwe în golful Senga. Ne cazăm și ne relaxăm pe malul lacului Malawi după două zile petrecute pe drum.

Distanța transfer rutier: 2 ore (120 km)
Cazare
Cazare
Safari Beach Lodge sau similar
Mese incluse
Cină
inclusa
Obiectivele zilei
Golful Senga.

Ziua 3 (27.11.2024): Senga Bey – Capul Mclear

De dimineață vom merge cu barca într-o croaziera inedită pe lacul Malawi, pentru un tur al Insulei Șopârlei, după care vom fi apoi purtați pe drumul pitoresc spre Capul Mclear, cu o scurtă oprire la Centrul Cultural Kungoni. Cu siguranță spectacolul apusului pe malul lacului ne va cuceri pentru totdeauna.

Distanța transfer rutier: 3 ore (150 km)
Cazare
Cazare
Mgoza Lodge sau Fat Monkey Lodge
Mese incluse
Mic dejun
inclus
Cină
inclusa
Obiectivele zilei
Lacul Malawi
Centrul Cultural Kungoni
Capul Mclear

Ziua 4 (28.11.2024) : Capul Mclear - Parcul Național Liwonde

Servim micul dejun, ne îmbarcăm într-o nouă aventură: o croazieră cu barca până la Insula Thumbi, în Parcul Acvatic Național protejat al Lacului Malawi, casă pentru cichlide și multe alte specii superbe de pești. 

Turul insulei continuă către Punctul Otter - peisajul stâncos impresionant al Lacului Malawi, inclus în Patrimoniul Natural Mondial UNESCO. După-amiază, ne întoarcem la cazare pentru masa de pranz și, ne îndreptăm spre Parcul Național Liwonde.

Distanța transfer rutier: 3 ore (150 km)
Cazare
Cazare
Kutchire Lodge sau similar
Mese incluse
Mic dejun
inclus
Prânz
inclus
Cină
inclusa
Obiectivele zilei
Lacul Malawi
Punctul Otter
Parcul Național Liwonde

Ziua 5 (29.11.2024): Parcul Național Liwonde -  Zomba

Trezirea! Da, da, în zorii zilei, pentru că asta e singura modalitate prin care putem să ne bucurăm pe deplin de spectacolul oferit de natură când se trezește, la răsăritul soarelui. După safari-ul dimineții, revenim la cazare pentru un mic dejun consistent și pentru a recapitula toate frumusețile admirate în timpul dimineții. După-amiază, ne îmbarcăm într-un safari cu barca pe râul Shire care străbate parcul, oferind priveliști spectaculoase ale Parcului Național Liwonde. Ne întoarcem la tabăra noastră, de unde pornim pentru o nouă aventură în Zomba.

Distanța transfer rutier: 1 ora si 30 minute (60 km)
Cazare
Cazare
Annies Lodge sau similar
Mese incluse
Mic dejun
inclus
Cină
inclusa
Obiectivele zilei
Parcul Național Liwonde
Safari
Safari Raul Shire

Ziua 6 (30.11.2024): Zomba - Rezervația Majete

Astăzi vom face un tur de oraș al orașului Zomba - primul oraș capitală a Malawi.

De aici vom continua drumul spre rezervația Majete, cu o oprire pentru a vizita Blantyre – un frumos oraș din regiunea de sud a Malawi. 

Rezervația Majete este gazdă a unei faune extrem de variate, de la elefanți, rinoceri, bivoli la numeroase specii de antilope și de prădători.

Distanța transfer rutier: 3 ore (130 km)
Cazare
Cazare
N’gona Lodge sau similar
Mese incluse
Mic dejun
inclus
Cină
inclusa
Obiectivele zilei
Orasul Zomba
Rezervatia Majete
Blantyre

Ziua 7 (01.12.2024): Rezervația Majete - Parcul Național Gorongosa

Ziua bună în Majete se cunoaște după... safariul de dimineață. Animalele din rezervația naturală vor face deliciul iubitorilor de natură, iar camerele foto se vor îndrăgosti iremediabil de modelele patrupede sau înaripate. 

După safari revenim la cazare, de unde preluăm bagajele pentru a merge într-un alt parc național superb: Parcul Național Gorongosa, din Mozambic. 

Parcul Național Gorongosa este situat la capătul sudic al Marelui Rift African în inima Mozambicului central, în sud-estul Africii. Parcul se întinde pe peste 4.000 de kilometri pătrați și cuprinde atât valea câmpiei, cât și părți ale platourilor înconjurătoare. Peisajul este alcătuit din pajiști punctate cu păduri de acacia, savane, păduri uscate pe nisipuri și bălți umplute sezonier de ploi, precum și tufișuri de termite. Platourile conțin păduri de miombo și montane, precum și o pădure tropicală spectaculoasă la baza unei serii de defilee calcaroase.

Distanța transfer rutier: 10 ore (500 km)
Cazare
Cazare
Gorongosa Safari Camp sau similar
Mese incluse
Mic dejun
inclus
Cină
inclusa
Obiectivele zilei
Rezervatia Majete
Parcul Național Gorongosa

Ziua 8 ( 02.12.2024): Parcul Național Gorongosa - Vilankulo

O zi plină de emoție în Parcul Național Gorongosa, un parc care are multe surprize de oferit oricui, fie că ești iubitor al naturii, un fan al locurilor perfecte pentru Instagram, interesat de fauna africană, pasionat de fotografie sau doar în căutare de relaxare în mijlocul naturii în forma ei cea mai pură. 

După safari, vom fi transferați la Vilankulo, în arhipelagul Bazaruto, o superbă coastă a Mozambicului la Oceanul Indian

Distanța transfer rutier: 8 ore (400 km)
Cazare
Cazare
Anantara Bazaruto Island Resort sau similar
Mese incluse
Mic dejun
inclus
Cină
inclusa
Obiectivele zilei
Parcul Național Gorongosa

Ziua 9 (03.12.2024): Vilankulo

O zi de relaxare petrecută în Paradis, printre ape de un verde smarald pe cât vezi cu ochii, nisip fin alb și vegetație luxuriantă. Un adevărat paradis acvatic creat de Parcul Național Marin al Arhipelagului Bazaruto și insula cu același nume.

Cazare
Cazare
Anantara Bazaruto Island Resort sau similar
Mese incluse
Mic dejun
inclus
Prânz
inclus
Cină
inclusa
Obiectivele zilei
Relaxare
Plajă
Arhipeleagul Bazaruto

Ziua 10 (04.12.2024): Vilankulo – Tofo

Servim micul dejun și ne îndreptăm spre o altă plajă spectaculoasă din Mozambique.

Astăzi vom merge în provincia Inhambane, la plajă Tofo, unde ne vom petrece tot restul zilei bucurându-ne de plajă, soare și apele oacenului.

Distanța transfer rutier: 4 ore jumătate (300 km)
Cazare
Cazare
Blue casa sau similar
Mese incluse
Mic dejun
inclus
Cină
inclusa
Obiectivele zilei
Plajă
Relaxare

Ziua 11 ( 05.12.2024) - Tofo

Zile de răsfăț pe plajă paradisiacă Tofo, cu nisipuri aurii și ape turcoaz și cu răsărituri spectaculoase admirate de pe plajă.

Te vei bucură de tot ce oferă Tofo, fie că iubești sporturile acvatice, te relaxezi la umbră cu un cocktail exotic în mâna sau faci plajă.

Cei foarte curajoși au ocazia să înoate alături de cea mai mare specie de rechin din lume și anume rechinul-balenă. Un adevărat monstru care poate ajunge până la 18 metri lungime.

Cazare
Cazare
Blue casa sau similar
Mese incluse
Mic dejun
inclus
Cină
inclusa
Obiectivele zilei
Tofo

Ziua 12 (06.12.2024) – Tofo - Maputo

După micul dejun, ne vom îndrepta spre Maputo, capitală animată a Mozambicului și cel mai mare oraș din țară, un port important pe Oceanul Indian. Cu arhitectură să de stil mediteranean, faleză elegantă, bulevardele pline de viață, restaurantele primitoare și cafenelele, Maputo este cu siguranță una dintre cele mai atrăgătoare capitale din Africa de Est.

Distanța transfer rutier: 9 ore (500 km)
Cazare
Hotel
Kapital Maputo 3* sau similar
Mese incluse
Mic dejun
inclus
Cină
inclusa
Obiectivele zilei
Maputo

După micul dejun și un ultim "adio" oceanului sau orașului, vom fi transferați la Aeroportul Maputo. Aventură noastră în Malawi și Mozambic își găsește sfârșitul, dar ne lasă cu o geantă plină de amintiri minunate și suflete pline de frumusețea sălbatică a acestor două țări incredibile.

Durata

11 - 16 zile

Limbi

Engleză
Română

Categorie excursie

Aventura

Stare

Activa

Intrebari frecvente

Pentru a rezerva unul sau mai multe locuri, este necesar să accesezi evenimentul dorit, să apeși butonul de înscriere și să urmezi indicațiile. Îți recomandăm să te autentifici / înregistrezi pe site, înainte de plasarea comenzii.

În procesul de comandă, după introducerea datelor, este necesar să selectezi una dintre cele 2 modalități de plată:

  • Transfer bancar prin Internet Banking sau (OP);
  • Plata cu numerar la orice sucursala ING Bank, fara comision.

Pentru anulare, intri în "Contul meu", secțiunea "Comenzile mele" și apeși butonul "Anulează", corespunzător comenzii pe care vrei să o anulezi. Poți verifica dacă anularea s-a efectuat observând "Starea comenzii" și e-mailul de confirmare al anularii.

Hartă obiective

Malawi
De la: 3880 EUR
3 locuri disponibile
More option
  • Supliment single(450 EUR)

Owner

Matache Adrian

Însoțitor grup

Informații de contact

Email

contact@nomadiexperience.ro

Website

www.nomadiexperience.ro

Telefon

+40 720 111 222

Vezi și celelalte excursii ale noastre