Circuit Etiopia #1 – 21.02 – 07.03.2025

0 (0 recenzii)
Addis Abeba, Ethiopia
From: 3060 EUR
0
(0 review)
Rezervă acum
Durată

17 zile, 16 nopți

Tip excursie

Circuit

Mărime grup

15 persoane

Limbi vorbite

Engleză, Română

Descrierea excursiei

Haide să trăim împreună experiența unică numită Etiopia. Mult mai mult decât o țară, Etiopia este o destinație complexă, inedită, autentică, arhaică, splendidă, plină de mister, istorie și spiritualitate.

Când: 21 februarie – 7 martie 2025.

Ce face Etiopia să fie atât de specială?

⛪ Cele mai vechi comunități ortodoxe din lume, chiar în inima Africii și ale lor inexplicabile biserici monolite, escavate direct în stâncă, la Lalileba sau Axum.

🛖 Triburile din valea Omo, trăind după același tradiții, ritualuri șocante și reguli ca în preistorie.

🌋 Vulcanul activ Erta Ale, adăpostind un lac de lavă în caldera sa uriașă.

🛸 Dallol, Danakil – depresiunea parcă desprinsă de pe altă planetă, plină de izvoare sulfuroase în ireale nuanțe fluo de verde și galben.

🧂 Lacuri sărate vaste, întinderi albe, saline, urmate de întinderi negre, de lavă uscată, în regiunea Afar.

🐘 Sate străvechi, cu case împletite sub formă de elefanți ori cu ziduri înalte, din granit, construite ca niște cercuri concentrice; comunități arhaice, unde încă se ară cu carul cu boi și încă funcționează trocul ca sistem comercial.

🏰 Temple și castele străvechi, bine conservate.

🐊 Lacuri adăpostind crocodili și hipopotami; munți cu înălțimi amețitoare, casă a unor specii endemice de maimuțe.

💛 Ce spui? Accepți provocarea Nomadi de a experimenta împreună Etiopia cea fascinantă?

Tot întrebând nomazi cu state vechi și ample într-ale călătoriilor care este cea mai specială destinație în care au călătorit până acum prin lumea largă, am constatat că Etiopia este, inevitabil, pe lista scurtă a tuturor. Coincidență? Nici gând!

Etiopia este cu siguranță o destinație cu totul aparte, un alt tip de călătorie, o incursiune live prin istorie – prin istoria planetei, a omenirii și a religiilor. Te invităm, așadar, să descoperim împreună, în stil Nomadi-c, această țară africană cum alta nu-i!

Pret:  3060 Euro

Condiții de plată:

  • pentru rezervare se achită un avans de 1020 euro/persoană;
  • până la 01 octombrie se achită 1020 euro/persoană.
  • până la 01 februarie se achită 1020 euro/persoană.

Include / Nu include

  • 🚐 Transport pe toată durata excursiei în Etiopia
  • ✈️ 7 zboruri interne cu bagaj de mână și cală
  • 🛌 14 nopți de cazare conform program
  • 🍽️ Mesele conform program
  • 💶 Taxele pentru parcurile naționale
  • 🎟️ Intrararile la obiectivele turistice
  • 🧑 Ghidaj în limba engleză pe toată durata excursiei
  • 🧑 Însoțitor de grup din România
  • ✈️ Transportul internațional, pentru care biletele de avion vor fi calculate în momentul formării grupului. Alegem cea mai buna variantă de zbor împreună
  • 💶 Taxa de viza: 80 euro
  • 💶 Tips pentu ghizii locali
  • 💶 Taxa foto/video triburi: aprox 7-8 euro/trib
  • 💶 Extensie doua zile hiene: aprox 600 euro, în funcție de numărul persoanelor din grup
  • 🍽️ Alte mese decât cele specificate mai sus
  • 🧾 Asigurarea de călătorie și storno
  • 💶 Alte cheltuieli personale
  • 🛌 Supliment single: 410 euro

Program

Ne întâlnim la aeroportul Henri Coandă, toți nomad-zii gata de îmbarcare către o destinație care sigur ne va schimba modul de a ne imagina o călătorie, de a vedea lumea, de a înțelege mentalități și stiluri de viață atât de diferite de tot ceea ce știam până acum.

Ziua 2 (22.02.2025) – Addis Abeba

Bun găsit, Etiopia! Cât este ceasul? Greu de spus! Căci în Etiopia timpul își are și la propriu, nu numai la figurat, un curs al lui, aparte: ziua este împărțită în două, începând la ora răsăritului (și nu la miezul nopții, ca în restul lumii) și durează 12 ore, până la ora apusului; după care ciclul logicii etiopiene o ia de la capăt și la ora 18 ne trezim că se face iar... prima oră (a nopții, de data aceasta).

Deloc surprinși de această logică inedită a timpului (căci în Etiopia nu numai ziua, dar nici măcar anul nu este așa cum îl știm noi, ci începe pe 11 sau 12 septembrie și are 13 luni) ne vom începe turul de oraș în Addis Abeba.

Cazare
Hotel
hotelul și spa Triple E 4* sau similar
Obiectivele zilei
Addis Ababa

Ziua 3 (23.02.2025) – Addis Abeba – Semera – Lacul Afera

Astăzi zburăm, de dimineață, către Semera și ne începem călătoria epică spre Hamedella, prin peisaje suprarealiste, cu câmpuri negre, de lavă solidificată, stânci, nisip și, din loc în loc, palmieri în zare și cămile păscând libere pe marginea drumului.

Ne vom opri pe drum să vizităm satul Hamadella, unde trăiesc 500 de oameni, pentru o ceașcă de cafea tradițională acasă la locuitorii din regiunea Afar.

Următoarea oprire este la Asale, un lac sărat uriaș, unde vom înota într-o piscină naturală verde ca smaraldul și ne vom bucura de oglindirea apusului în apa sărată.

Cazare de milioane de stele 😊 sub cerul liber, la Hamedella.

Transport:

Addis Abeba – Semera  (Avion = 1h 20min)

Semera – Lacul Afera ( masini 4x4 – 500 km – aprox. 8 ore)

Cazare
Cazare
Satul Hamadella
Mese incluse
Cină
inclusa
Obiectivele zilei
Semera
Satul Hamadella
Lacul Afera

Ziua 4 (24.02.2025) – Depresiunea Danakil

Dimineața vom pleca spre Ragad - Asebo, locul unde vom admira în plină acțiune localnicii care extrag sare, acest „aur alb” al locurilor; sau, mai exact, o „recoltează”, o taie în bucăți dreptunghiulare și o încarcă pe cămile.

Astăzi ne pregătim ochii, sufletele și mintea pentru o călătorie în istoria planetei, într-un spațiu unde vedem exact cum arăta Pământul la începuturi, când activitatea vulcanică era super intensă, creând și recreând peisajele.

La 125m sub nivelul mării, în depresiunea Danakil, Dallol pare ireal, rupt din alte tărâmuri, cu izvoare sulfuroase, în diverse culori vibrante, de la galben intens la verde fluo, printre care vom avea ocazia unică să lăsam călăuza locală să ne îndrume pașii.

De aici vom ajunge în altă zonă a depresiunii, pe malul unui lac cu ape roșii, înconjurat de domuri din sare stratificată și pereți înalți în nuanțe de roz.

Încărcați de energia vitală a pământului, facem o haltă în Hamadella, pentru prânz si ne îndreptăm spre Erta Ale.

Un alt loc unic, una dintre cele mai atrăgătoare și provocatoare atracții naturale din Etiopia: o forță a naturii, un vulcan activ, de 613m înălțime, cu  diametru de bază de 30 km și o calderă de 1 km pătrat în vârf, adăpostind singurul lac permanent de lavă din lume.

Vom urca noaptea pe vulcan, pentru a-i admira, în toată splendoarea, forța uimitoare și spectacolul incandescent oferit de lava activă.

Cazare de milioane de stele 😊 sub cerul liber, la baza vulcanului.

Cazare
Cazare
sub cerul liber, la baza vulcanului
Mese incluse
Mic dejun
inclus
Prânz
inclus
Cină
inclusa
Obiectivele zilei
Ragad – Asebo
Dallol - Danakil
Vulcanul Erta Ale

Ne bucurăm de un mic dejun… vulcanic, după ce am admirat de pe vulcan spectacolul răsăritului.

Astăzi plecăm spre lacul salin Afdera, situat în partea de sud a Depresiunii Afar. Lacul este o sursă majoră de sare pentru Etiopia, extragerea făcându-se într-un mod original: apa lacului este pompată din anumite zone, soarele contribuie și el la evaporarea apei, rezultând suprafețe uriașe de sare uscată.

După prânz mergem la aeroportul din Semera, pentru zborul către Shire, cu escală în Addis Abeba. Din aeroport vom lua mașinile către Axum, pentru a descoperi o nouă  filă a istoriei și pentru o nouă aventură.

Transport:

Depresiune Danakil – Semera ( mașini 4x4 – 400 km – aprox. 7 ore)

Semera - Addis Abeba – Shire (Avion aprox 3h 20min, in funcție de escala timpul poate varia).

Cazare
Hotel
Sabian Hotel 4* sau similar
Mic dejun
inclus
Obiectivele zilei
Lacul salin Afdera
Depresiunea Afar
Semera

Ziua 6 (26.02.2025) – Shire – Hawzen

Dis de dimineață începem vizitarea obiectivelor turistice. Axum este un oraș cu peste 2500 de ani de istorie, cândva centrul unui mare imperiu și o civilizație antică extrem de dezvoltată, cămin al biblicului Chivot al Legământului.

În acest principal sit istoric din nordul Etiopiei vom admira Biserica Sf. Maria, Capela sanctuarului care este depozitul „Chivotul legământului”, curtea încoronării, Parcul Stelae, Mormântul lui Kaleb și al fiului său, Gebre Meskel, Inscripțiile Ezanei, Baia Reginei Saba, ruinele palatului reginei Saba și Muzeul Axum.

După-amiază vom merge la Hawzen.

Transport:  masini 4x4 (200 km – aprox. 5 ore)

Cazare
Hotel
hotel Vision în Hawzen 3* sau similar
Mic dejun
inclus
Obiectivele zilei
Shire
Axum
Biserica Sf. Maria
Capela care depoziteaza „Chivotul legământului”
Curtea încoronării
Parcul Stelae
Mormântul lui Kaleb și al fiului său
Gebre Meskel, Inscripțiile Ezanei
Ruinele palatului reginei Saba
Muzeul Axum

Ziua 7 (27.02.2025) – Hawzen - Mekele

Încă o zi încărcată de spiritualitate și de energie specială: ne vom cățăra, cu ajutorul localnicilor și al unor frânghii, la biserica Abuna Yemata Guh, o biserică monolitică dedicată lui Abuna Yemata (numită și Abba Yem’ ata), unul dintre cei nouă sfinți. O biserică la înălțime – la propriu, lăcașul de cult aflându-se la 2.580 m., dar și la figurat, prin remarcabila sa energie, ca și prin detaliile de pe cupolă, prin arhitectura impresionantă și prin picturile murale bine păstrate din secolul al V-lea.

În continuare mergem la biserica din Abreha wa Atsbeha, un locaș cu o istorie tumultoasă: a servit drept mănăstire, acum funcționează ca biserică parohială; tavanul este înnegrit de funingine, din cauza reginei Gudit care, acum 900 de ani, a incendiat clădirea.

Transport:  mașini 4x4 (100 km – aprox. 2 ore)

Cazare
Hotel
hotel Planet din Mekele 4* sau similar
Mic dejun
inclus
Obiectivele zilei
Biserica de pe versant, Abuna Yemata Guh
Biserica din Abreha wa Atsbeha

Ziua 8 (28.02.2025) – Mekele - Lalibela

De dimineață zburăm la Lalibela, cu o escală în Addis Abeba. O zi în care facem încă o haltă în mijlocul istoriei ortodoxiei timpurii și a spiritualității cu totul aparte a nordului Etiopiei.

Vom vizita primul grup, de șapte, dintre bisericile escavate în stâncă în secolul al XII-lea, la inițiativa regelui Lalibela – bijuterii de arhitectură și de inginerie din patrimoniul mondial UNESCO, care, tehnic, nu sunt construite, ci create prin îndepărtarea (escavarea) stâncii dure, de la suprafață, de sus, spre bază. Bet Golgotha, Bet Mika’el, Bet Maryam, Bet Meskel, Bet Danagl și Bet Medhane Alem.

Bet Medhane Alem, cea mai mare dintre biserici, este construită ca un impresionant templu grecesc; podeaua sa de piatră este atât de lustruită de nenumărații pași ai vizitatorilor și pelerinilor, încât reflectă, ca o oglindă din piatră, razele de lumină care intră prin fantele din ziduri. Într-un colț sunt trei morminte goale, săpate simbolic pentru patriarhii biblici Avraam, Isaac și Iacov.

Mai târziu vom vizita celelalte grupuri de biserici din stâncă din Lalibela: Bet Giyorgis, posibil cea mai elegantă dintre toate bisericile din Lalibela, care se află oarecum izolat în partea de sud-vest a sitului, pe o terasă înclinată – un platou stâncos spectaculos, din care se deschide valea roditoare a Lalibelei, asemenea unui tărâm edenic atemporal.

Tranport: (Avion aprox 3h 30min, in funcție de escala timpul poate varia)

Cazare
Hotel
Hotel Maribela 4* sau similar
Mic dejun
inclus
Obiectivele zilei
Complexul de biserici ortodoxe monolite escavate în stâncă de la Lalileba

Ziua 9 (01.03.2025) Lalibela – Addis Abeba

Dis de dimineață vizităm bisericile Bete Gabriel, Bete Marqorios, Bete Emmanuel și Bete Aba Libanos.

După care ne luăm la revedere de la Lalibela și zburăm către Addis Abeba, unde vom face un scurt tur de oraș și o plimbare cu mașina pe muntele Entoto, pentru o vedere panoramică asupra Addis.

Apoi ne îndreptăm spre Merkato, cea mai mare piață din Africa de Est, înființată de italieni în jurul anului 1937.

Tranport: (Avion aprox 1h), ( mașina aprox 1h)

Cazare
Hotel
hotel Triple E and Spa 4* sau similar
Mic dejun
inclus
Obiectivele zilei
Complexul de biserici ortodoxe monolite escavate în stâncă de la Lalileba
Muntele Entoto
Piața Merkato

De dimineață ne îmbarcăm către Arba Minch, pentru a descoperi Lacul Chamo, al treilea ca marime din Ethiopia.

Urmatoarea destinație va fi tribul Dorze, sat de țesători, făuritori de pâinici ciudate, din făină de frunze de enset fermentate, de alcool aromat și de case din nuiele de bambus, măiestrit împletite sub formă de… elefanți.

Transport:

Addis Abeba – Arba Minch (Avion aprox 1h 15min)

Cazare
Cazare
Haile Resort 4* sau similar
Mic dejun
inclus
Obiectivele zilei
Arba Minch
Lacul Chamo
Tribul Dorze

Ziua 11 (03.03.2025) - Arba Minch – Konso – Turmi

Astăzi vom merge la Konso, una dintre bijuteriile arhitectonice și inginerești înscrise în lista UNESCO, datorită modului original de a  construi. Satul este dispus în jurul unor ziduri concentrice create din blocuri de bazalt - soluție tradițională super ingenioasă de a preveni eroziunea solului și alunecările de teren provocate de ploile abundente.

După prânz mergem în vizită la vajnicul trib Hamer, cunoscuți pentru tradiția lor unică a „săritului taurului” – ritual de inițiere, de trecere a unui băiat către bărbăție. Membrii tribului poartă o multitudine de mărgele colorate și își creează niște coafuri sculpturale, că niște franjuri din lut umed, amestecat cu pigment roșu și alb.

Transport:

masini 4x4 (280 km – aprox. 5 ore)

Cazare
Cazare
Paradise Lodge, Turmi sau similar
Mic dejun
inclus
Obiectivele zilei
Tribul Konso
Tribul Hamer

Ziua 12 (04.03.2025) – Turmi – Jinka

O nouă zi, noi întâlniri exotice. Astăzi mergem la Murulle, unde ne întâlnim cu oamenii din tribul Karo, faimoși pentru splendidele lor picturi corporale, realizate cu cretă albă. Și aici canoanele frumuseții sunt dureroase: femeile își fac cicatrici cu scop ornamental, iar bărbații  că semn de distincție, pentru a reprezenta un inamic sau un animal ucis.

Călătoria fascinantă continuă către tribul Nyangatom, cu superbele femei ce poartă numeroase coliere și fuste lungi, din piele de capră, bogat decorate.

Transport: ( mașini 4x4 – 160 km – aprox. 4 ore).

Cazare
Cazare
Eko Omo Jinka Lodge sau similar
Mic dejun
inclus
Obiectivele zilei
Tribul Karo
Tribul Nyangatom

 Ziua 13 (05.03.2025) – Jinka – Parcul National Mago - Jinka

Vom petrece prima parte a zilei la tribul Bodi, cunoscut pentru frumusețea femeilor. Pe de altă parte, bărbații sunt cunoscuți pentru burțile lor uriașe – semn tradițional de virilitate, abundență și frumusețe.

Mai tarziu ne vom îndrepta spre Parcul Național Mago, în sânul tribului Mursi, unul dintre cele mai exotice triburi din Etiopia, pe care îi vom întâlni printre colibele lor din paie.

Standarde de frumusețe șocante și obiceiuri extrem de diferite de tot ceea ce am mai văzut până acum: femeile poartă farfuriuțe din ceramică în buza inferioară și în lobul urechii și își pun pe capetele rase coarne, coșulețe sau împletituri migălite. Pielea brațelor le este accesorizată cu zgârieturi profunde sub formă de romburi sau de flori de crin. Bărbații își creează diverse modele geometrice pe cap și practică și ei tehnica cicatrizării artistice pe umeri și pe piept. Toți membrii tribului se îmbracă în eșarfe mari, colorate.

Transport: ( masini 4x4 – 80 km – aprox. 2 ore)

Cazare
Cazare
Eko Omo Jinka Lodge sau similar
Mic dejun
inclus
Obiectivele zilei
Tribul burților uriașe, Bodi
Tribul Mursi

Astăzi vom zbura înapoi spre capitală, unde vom avea parte de o zi de relaxare înainte de drumul spre România!

Seara ne vom încânta și vom cânta, la o petrecere cu cină inclusă, într-un restaurant cu muzică, dansuri și feluri de mâncare tradiționale.

Transport:

Jinka - Addis Abeba (Avion aprox 1h 15min)

Cazare
Hotel
hotel Triple E and Spa 4* sau similar
Mese incluse
Mic dejun
inclus
Cină
inclusa
Obiectivele zilei
Addis Abeba – cină cu festivitate tradițională inclusă

Ziua 15 (07.03.2025) – Addis Abeba – Bucuresti ( sau extensie hiene)

A sosit clipa în care zburăm spre casă, luându-ne  la revedere de la Etiopia, cu sufletul plin de amintiri speciale, pentru toată viața.

Opțional ne putem continua aventura de-a dreptul unică în Etiopia, pentru încă 2 zile, pentru o noua aventură inedită: să admirăm, mângâiem și hrănim hienele din Harar.

Extensie Harar – opțional:

Ziua 15 (07.03.2025) - Addis-Dire Dawa - Harar

Astăzi vom zbura spre Dire Dawa, de unde vom străbate drumul cu mașina până la Harar, orașul unde locuiesc oamenii hiena. O experiență aparte, care se desfășoară de sute de ani în aceasta regiune, hienele sunt hrănite de pe un băț ținut între dinți sau chiar din mână.

Transport:  (Avion aprox 1h 15min)

Cazare
Hotel
Harar Royal Sunshine sau similar
Mic dejun
inclus
Obiectivele zilei
Harar
Tribul oamenilor-hienă

Ziua 16 (08.03.2025) - Harar - Dire Dawa - Addis Abeba

Ultima zi în Etiopia, înainte de zborul spre casa. Vom face un tur al orașului Harar, după care vom zbura din Dire Dawa înapoi spre capitală.

Transport:  (Avion aprox 1h 15min)

Cazare
Hotel
Triple E Hotel 4* sau similar
Mic dejun
inclus
Obiectivele zilei
Harar – tur de oraș

A sosit clipa în care ne îmbarcăm spre casă, luându-ne la revedere de la Etiopia, cu sufletul plin de amintiri speciale, pentru toata viața.

Durata

> 16 zile

Limbi

Engleză
Română

Categorie excursie

Aventura

Stare

Activa

Intrebari frecvente

Pentru a rezerva unul sau mai multe locuri, este necesar să accesezi evenimentul dorit, să apeși butonul de înscriere și să urmezi indicațiile. Îți recomandăm să te autentifici / înregistrezi pe site, înainte de plasarea comenzii.

În procesul de comandă, după introducerea datelor, este necesar să selectezi una dintre cele 2 modalități de plată:

  • Transfer bancar prin Internet Banking sau (OP);
  • Plata cu numerar la orice sucursala ING Bank, fara comision.

Pentru anulare, intri în "Contul meu", secțiunea "Comenzile mele" și apeși butonul "Anulează", corespunzător comenzii pe care vrei să o anulezi. Poți verifica dacă anularea s-a efectuat observând "Starea comenzii" și e-mailul de confirmare al anularii.

Hartă obiective

Addis Abeba, Ethiopia
De la: 3060 EUR
2 locuri disponibile
More option
  • Supliment single(410 EUR)

Owner

Nomadi Experience

Însoțitor grup

Informații de contact

Email

contact@nomadiexperience.ro

Website

www.nomadiexperience.ro

Telefon

+40 720 111 222

Vezi și celelalte excursii ale noastre