4 zile, 3 nopți
Circuit
15 persoane
Română
O excursie în Chișinău și la cramele din Republica Moldova este o aventură fascinantă ce promite o îmbinare perfectă între descoperirea vibrantei capitale și explorarea bogatei tradiții viticole a regiunii. În inima Chișinăului, vei fi încântat de arhitectura variată, piețele pline de culoare și atmosfera cosmopolită a acestui oraș captivant. Catedrala Mitropolitană Nașterea Domnului și Arcul de Triumf sunt doar câteva dintre monumentele impresionante ce așteaptă să fie descoperite.
De-a lungul excursiei, te vei delecta cu gastronomia locală într-unul dintre restaurantele tradiționale, unde vei avea ocazia să deguști bucate autentice moldovenești. Cu toate acestea, punctul culminant al aventurii este vizita la cramele de renume din regiune. Chateau Vertely, Mileștii Mici sau Castel Mimi sunt doar câteva dintre locurile unde vei explora galerii subterane pline cu butoaie de vinuri fine. Degustările de vinuri locale îți vor răsfăța simțurile, oferindu-ți ocazia de a savura arome unice, specific moldovenești.
Această excursie oferă nu doar o călătorie în peisajele fermecătoare ale Republicii Moldova, ci și o incursiune în bogata sa moștenire culturală și vinicolă. Este o oportunitate de a descoperi frumusețea orașului Chișinău și de a experimenta rafinamentul vinurilor moldovenești, într-o călătorie ce îți va lăsa amintiri de neuitat.
Detalii plată
La finalizarea procesului de rezervare veți primi un e-mail din partea noastră cu toate informațiile necesare pentru finalizarea plății (detaliile rezervării, detaliile noastre bancare etc.). |
|
Dacă doriți să plătiți prin transfer bancar atunci va trebui să plătiți avansul solicitat către agenția noastră în maximum 48 de ore de la momentul rezervării, deoarece în caz contrar aceasta va fi anulată. | |
Calendarul de plăți este următorul:
1250 lei/pers (245 EUR / pers) • avans la momentul rezervării: 600 RON / persoană (118 EUR / persoană); |
Detalii importante
Grupul minim pentru organizarea excursiei este de 10 persoane. În cazul în care acest număr nu este întrunit ne rezervăm dreptul de a anula excursia. |
Ne întâlnim la ora 5:00 în Piața Victoriei, pentru a pleca la 5:10 către Chișinău pe traseul București - Albița - Chișinău.
Prima vizită va fi la complexul istorico-arhitectural Manuc Bey, amplasat în vestul orașului Hîncești.
Acesta se întinde pe o suprafață de aprox. 10 ha, doar o mică parte din moșia pe care a cumpărat-o în 1816 - conform datelor istorice - plătind 300.000 lei de aur. Deoarece Manuc moare în anul următor, el nu a reușit decât să contureze planurile acestei impunătoare reședințe.
Urmașii săi, Murat - fiu și Grigore - nepot, sunt cei cărora li se datorează tot ceea ce vedem astăzi în complex. Cu excepția Casei Iamandi, existentă inițial pe moșie, ei au ridicat în perioada 1858 - 1861 mărețul palat cu grădină de iarnă, cu turn de pază, cu fântână și cu tot felul de acareturi, căruia îi vor adăuga în 1881 Castelul de Vânătoare.
A doua oprire va fi la Mănăstirea Căpriana, una dintre cele mai vechi din Republica Moldova, care devine mănăstire domnească în anul 1429, în timpul lui Alexandru cel Bun.
După amiază ajungem în Chișinău și ne cazăm la hotel.
Seara avem timp liber pentru cină și plimbări pe cont propriu în oraș.
Imediat după micul dejun ne îndreptăm către Transnistria. Prima oprire va fi la punctul vamal dintre Republica Moldova și Transnistria.
După ce ni se controlează pașapoartele, vizităm Cetatea Tighina, cunoscută și sub numele de Cetatea Bender, un important obiectiv turistic situat în orașul Bender, regiunea autonomă transnistreană din Republica Moldova. Este o cetate medievală cu o istorie bogată și cu o arhitectură impresionantă.
Astăzi, Cetatea Tighina este unul dintre cele mai populare obiective turistice din Republica Moldova. Vizitatorii pot explora zidurile fortificate, pot admira arhitectura medievală și pot descoperi istoria tumultuoasă a cetății prin intermediul muzeelor și exponatelor aflate în incintă. Pe lângă frumusețea arhitecturală, Cetatea Tighina oferă și o panoramă impresionantă asupra orașului Bender și a râului Nistru.
Ne continuăm drumul prin Transnistria, cu capitala autoproclamatei regiuni independente, Tiraspol. Tiraspol este un oraș construit de către ruși în anul 1792. Vizităm zona centrală din fața Guvernului Republicii Moldovenești Nistrene, ne plimbăm pe lângă memorialul celor căzuți în Cel de-al Doilea Război Mondial, Războiul din Afghanistan și Războiul din Transnistria, iar apoi, pietonal, mergem către Casa Sovietelor, Banca Națională și Oficiul Poștal local.
Tot aici vom vizita și magazinul de coniac KVINT, ca mai apoi să avem timp pentru a servi masa de prânz.
În drumul nostru spre Chișinău ne oprim la Castel Mimi, inclusă pe lista celor mai frumoase 15 crame din lume. Pe lângă degustarea a 5 soiuri produse de Castel Mimi, vom vizita într-un tur ghidat singurul castel din Republica Moldova, unde vom învață mai multe despre istoria vinificației moldovenești.
Luăm micul dejun la hotel, iar apoi ne îndreptam către orașul Orhei, unde vom vizita Château Vartely, una dintre cele mai renumite podgorii din Moldova.
Vizita la această podgorie este o experiență minunată pentru iubitorii de vin, oferind oportunitatea de a descoperi procesul de producție al vinurilor de calitate superioară. După turul prin podgorie, vom degusta o varietate de vinuri produse la Château Vartely, într-o atmosferă relaxată și plăcută.
Următoarea oprire va fi la Orheiul Vechi, unul dintre cele mai importante obiective culturale din Republica Moldova, care păstrează fortificații, lăcașuri de cult, inclusiv mănăstiri rupestre, locuințe și băi din cele două perioade majore: tataro-mongolă (secolele XIII-XIV) și moldovenească (secolele XV-XVI), reunite într-un complex muzeal în aer liber.
Vizităm și degustăm în cea mai mare cramă din lume, cu peste 200 de km de galerii.
Mileștii Mici a fost înregistrată în Cartea Recordurilor Guinness, în luna august a anului 2005, că fiind cea mai mare colecție de vinuri din lume!
"Pinot", "Traminer", "Muscat", "Riesling", "Feteasca", "Dnestrovskoe", "Milestskoe", "Codru", "Trandafirul Moldovei", "Auriu", "Cahor-Ciumai". " Marșa la "," Utreneaia Rosa", "Nejnosti" etc. Toate sunt fabricate în strictă conformitate cu tradițiile vechi moldovenești și sunt lăsate pentru maturare într-o atmosferă de liniște și tihnă. În fiecare picătură a acestora se resimte focul soarelui și forța sevei pământului.
Dupa vizita la Milestii Mici, vom indrepta catre Bucuresti, pe drum vom avea opriri de toaleta si masa.